Adventure Driven Talk

Tech Questions and How-To Articles => Mitsubishi Related => Gen 1 Montero => Topic started by: 90LWBMonte on October 12, 2017, 05:49:48 PM

Title: Gen 1 timing set after valve job.
Post by: 90LWBMonte on October 12, 2017, 05:49:48 PM
Hello out there I have a 90 Gen. 1 montero 3.0 12 valve. I had a valve job done along with a valve stem seals I've been going through  book Page after page trying to figure out on where to set each Cam too So that I would be in the right orientation to install the timing belt. Any help would be awesome.
Title: Re: Gen 1 timing set after valve job.
Post by: 90LWBMonte on October 29, 2017, 07:26:16 PM
Ok so I have done the timing belt and the engine is back in the truck and now the truck won't fire. Distributor is set ( I double checked) I smell fuel and I have spark. Can anyone help with this.
Title: Re: Gen 1 timing set after valve job.
Post by: 90LWBMonte on October 29, 2017, 09:44:47 PM
I had PA_JERO over trying to get it running and still no luck. Do you have a picture of the top of the cap with the wires? Also any tips on the install of the distributor?
Title: Re: Gen 1 timing set after valve job.
Post by: MudRaider on October 31, 2017, 06:42:27 AM
I had PA_JERO over trying to get it running and still no luck. Do you have a picture of the top of the cap with the wires? Also any tips on the install of the distributor?
Title: Re: Gen 1 timing set after valve job.
Post by: JohnnyBfromPeoria on November 04, 2017, 12:10:48 AM
I had PA_JERO over trying to get it running and still no luck. Do you have a picture of the top of the cap with the wires? Also any tips on the install of the distributor?

Well? We're waiting to hear more...

John B.
Title: Re: Gen 1 timing set after valve job.
Post by: 90LWBMonte on April 17, 2018, 07:50:29 PM
Ha I totally forgot to repost. I don't remember what I did but its alive and well. Now with an auto swap.